Denne suppen fant jeg på nettet (http://utenmelk.no/),
men jeg
gjorde noen endringer på den slik at det skulle passe bedre med det jeg hadde
for hånden.
- 350 gr blomkål
- 2 ss margarin uten melk
- 1 ss finhakket løk
- 3 ss hvetemel eller Toro pose
hvit saus
- 8 dl hønse- eller
grønnsakskraft/buljong
- Røkt kjøttpølse og/eller chorizo,
begge i små biter
- Salt og pepper
- 1/2 dl soyafløte/havrefløte
- Blomkålen renses, vaskes og deles i små buketter.
- Kok blomkålbitene møre i kraften/buljongen. Smelt margarinen i en
kjele og fres løken i den.
- Rør inn melet (her brukte
jeg en pose hvit saus) og ha i kraft, litt om gangen mens jeg rørte godt.
- Tilsett de kokte blomkålbitene og kok opp. Tilsett røkt kjøttpølse
(”Go’ og Mager”) skåret i små biter. Det gir god røksmak til hele suppa! La
det småkoke i ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Jeg tilsatte
også noen kokte poteter skåret i små biter i suppa og lot dem koke med en
stund. Det tykner suppa.
- Tilsett litt soyafløte/risfløte like før servering.
Takk for mat! Den var knallgod! <3
SvarSlett