Min
svigerfar lagde en gang i blant frityrstekt steinbit med pommes frites til. Det
var helt fantastisk! I dag ville jeg prøve meg
på litt av det samme og bestemte meg for å bruke noe fisk jeg hadde i fryseren.
Der fant jeg litt steinbit og litt laks. Jeg fant en oppskrift på frityrrøre og
satte i gang.
Frityrrøre:
§ 120 g hvetemel
§ 1 ts salt
§ 1,5 ts bakepulver
§ 1,5 dl øl; her brukte jeg alkoholfri øl.
Steinbiten
klippet jeg opp i små biter og lot bitene ligge i frityrrøren en liten stund.
Deretter stekte jeg bitene i solsikkeolje (ca. 1 dl) i en jerngryte i noen
sekunder eller ca et halvt minutt på hver side. Så ble fiskebitene tatt opp og
lagt i en kjele slik at de skulle holde seg varme. Jeg stekte bare få biter om
gangen for at temperaturen ikke skulle synke for mye.
Laksen delte jeg opp i litt større biter, la i frityrrøren og stekte den i smør
og olje i en vanlig steikepanne i et par minutter på hver side. Laksebitene
krydret jeg også med litt sitronpepper og chilieksplosion. Som tilbehør brukte
jeg remulade.
I stedet for pommes frites brukte jeg ovnsbakte poteter gulrøtter og så kokte
jeg litt grønnsaker (blomkål og brokkoli). Her skulle jeg nok heller brukt
erter, kanskje en salat (coleslaw), slik det ble brukt i oppskriften jeg har
stjålet frityrrøre-oppskriften fra. Det hadde også vært godt med sennep til
tror jeg.
Frityrrøre:
Laksen delte jeg opp i litt større biter, la i frityrrøren og stekte den i smør og olje i en vanlig steikepanne i et par minutter på hver side. Laksebitene krydret jeg også med litt sitronpepper og chilieksplosion. Som tilbehør brukte jeg remulade.
I stedet for pommes frites brukte jeg ovnsbakte poteter gulrøtter og så kokte jeg litt grønnsaker (blomkål og brokkoli). Her skulle jeg nok heller brukt erter, kanskje en salat (coleslaw), slik det ble brukt i oppskriften jeg har stjålet frityrrøre-oppskriften fra. Det hadde også vært godt med sennep til tror jeg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar