Denne oppskriften er ikke plukket fra David Bez' bok: "Jeg elsker salat", men jeg fortsetter i hans ånd: det er enkelt og raskt å lage denne salaten. Det betyr at en kan lage den i matpausen på jobb eller en kan ta med ingrediensene og lage den ute på tur i skog og mark. Hva jeg har skrevet om David Bez' bok kan dere se her.
Kokeboka denne oppskriften er hentet fra heter "Den store salatboken" og er skrevet av Kerstin Sahlen, Orion Forlag.
Gresk bondesalat.
Jeg gjorde oppskriften "norskere" og slik at vi med galaktosemi kan ha den, altså ingen ingredienser som inneholder laktose eller galaktose! Det ble også gjort visse endringer ut fra hvilke råstoffer jeg hadde i kjøleskapet og hva jeg liker / ikke liker.
Til en person brukte jeg:
1/2 agurk skrellet og skåret med ostehøvel i tynne skiver på langs. (Jeg skrapte ikke ut kjernene slik det står i oppskriften).
1 rød søt, spiss paprika, i ringer - skulle vært grønn.
1 tomat, i båter.
1/2 kepaløk - skulle vært rødløk, i små biter.
50 gram ost - Norvegia; det tilsvarer 20 biter 1*1*1 cm - her skulle det selvsagt vært fetaost, men Norvegia funker som bare det!
100 gram sorte Kalamata-oliven uten stener - i oppskriften i boka står det at en skal bruke oliven med stener.
Dressing:
1 ss balsamikoeddik, det stod rødvinseddik i oppskriften
3 ss olivenolje
3 ss olivenolje
litt salt og pepper
1 ts gresk oregano, tørket
Dressingen ble blandet i en kopp for deretter å bli helt over salaten.
Dette ble en riktig så god salat!
Dette ble en riktig så god salat!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar