- ca 50 gram margarin uten melk og soya
- i overkant av 500 gram jordskokk
- en halv, stor løk
- gjærfri buljong løst i 6 dl vann (det skulle være melk)
- bacon som garnityr
- Smelt smøret.
- Surr løken til den blir blank og myk.
- Tilsett jordskokken og væsken.
- La koke i en halv time på svak varme mens lokket er delvis av kasserollen.
- Mos suppen med en stavmikser, gjerne litt av gangen.
- Stek bacon mens suppen koker.
Her kunne jeg også hatt oppi en dl vegansk fløte (skulle vært 1 og 1/2 dl husholdningsfløte), men jordskokk er såpass søt i seg selv så jeg utelot det. Jeg skar opp noen av jordskokkene i skiver (ca 2 mm tykke) og tilsatte disse når resten hadde kokt nesten ferdig. Da ble de ganske sprø. Sammen med det sprøstekte baconet gjorde dette seg! (Kanskje enda bedre, men mindre sunt!, hvis jeg hadde stekt jordskokkskivene sammen med baconet først.) Sikkert lurt å servere suppen i varme skåler.
Dette smakte godt! Men husk at jordskokk lager mye gass i mage/tarm! Kan være lurt å holde seg hjemme når en spist mye jordskokk...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar