- en / flere urt(er)
- litt ost
- en / flere grønnsaker
- noe mykt
- noe sprøtt
- topping
- dressing
Her kommer noen eksempler:
urter: persille / koriander / mynte / basilikum / gressløk...
ost: parmesan / norvegia (jeg synes vellagret er best)/ cheddar...
grønnsaker: brokkoli (kokt eller rå) / blomkål (kokt eller rå) / gulrøtter / tomater / agurk...
noe sprøtt (en sprø bladsalat): kinakål / pak choy / hjertesalat...
noe mykt (en myk bladsalat): hodesalat / eikebladsalat / isbergsalat / ruccola...
topping: sprøstekt bacon eller skinkebiter / spekeskinkeskiver eller kyllingbiter / ristede pinjekjerner / nøtter / stekt eller røkt fisk...
dressing: olje og sitron eller eddik, sennep eller soya yoghurt (naturell) og salt & pepper.
dressing: olje og sitron eller eddik, sennep eller soya yoghurt (naturell) og salt & pepper.
Her kan en da plukke fra listen det du vil ha og gjerne sette sammen ting som passer til hverandre,
f.eks passer tomater godt sammen med olivenolje, oliven, basilikum, parmesan eller annen ost og salt og pepper. Eller agurk kan være godt sammen med mynteblader (begge er friskt og godt!) og tomater eller naturell soya-yoghurt.
En salat må ikke inneholde alle sju ingredienstypene. Du må gjerne også tilsette krydder og / eller andre ingredienser som jeg ikke har ført opp her. Bare lek deg og bruk de ingrediensene du selv synes er gode!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar