Dette har vært en klassiker her i huset i flere år nå. Jeg
har kalt den Satay-kylling.
Jeg kjøper et glass med sataysaus på butikken, skjærer opp
litt kylling (til fire personer bør det være 4 fileter) i biter (1*1 cm) og
steiker det lett sammen med litt løk, hvitløk. Du kan her bruke alle typer løk;
ta det du har for hånden. Så har jeg det over i en gryte, tilsetter litt paprika
skåret i små biter, sopp malt i en kaffekvern og vann (1/2 – 1 dl) og lar det
koke opp. Deretter kommer sataysausen
oppi og det får koke på lav varme til alt er varmt. I dag hadde jeg også oppi
litt gulrot i små, små biter. Tilbehør: kokt basmatiris . Lag en enkel salat:
paprika, salatblad, mais, agurk. Eller sett fram grønnsakene ferdig oppskåret i
hver sine skåler slik at alle kan ta det de liker. I dag hadde jeg også en skål
med gulrotstaver. Hvis sausen blir for tynn kan en riste litt maisenna med litt
vann og blande inn i gryten.
Det skulle egentlig ikke være så vanskelig å lage
sataysausen selv, men det får bli en annen gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar