Jeg elsker å bruke stekeovnen. Putte alt inn i ovnen og pass på tiden, så gjør maten seg selv. Regn med litt forarbeid, men ellers er det lite arbeid. Helt genialt! Her kommer en enkel liten oppskrift som kan brukes både varm og kald. Den kan brukes som tilbehør til fisk, kjøtt eller alene f. eks. til tapas!.
- En eller flere hele paprika. Jeg brukte røde paprika, men det går sikkert an å bruke gule også. Jeg har lyst til å prøve med grønne paprika også, men de jo ganske bitre, så jeg vet ikke.
- Litt olje.
- Litt salt og pepper.
- Skyll paprikaene.
- Del hver paprika i store / mellomstore biter (alt fra 4 - 5 biter til 8 - 9) og skjær vekk ribber og ta bort frø.
- Legg paprikabitene i en ildfast form.
- Pensle hver bit med olje (jeg brukte olivenolje).
- Sett den ildfaste formen inn i ovnen og stek / bak ved ca. 200 grader i ca 10 - 15 minutter eller til paprikaen er myk og litt svartbrent på kantene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar