Kyllingkjøtt ble skåret opp i biter på 1 * 1 cm.
MARINADE: Sesamolje: noen ts ble helt over kyllingbitene og ingefær ble raspet over. En hel ikke så sterk chili ble kjørt i kaffekverna og strødd over kyllingbitene. Det ville også vært godt å skvise en lime over, men her i huset er det noen som ikke tåler sitrusfrukter og derfor legger vi bare limeskiver/-båter ved siden av slik at folk kan servere seg selv når det spises. Kjøttet ble liggende i marinaden i ca 30 minutter.
Når en skal lage en wok er det viktig å ha alle ingrediensene ferdig oppkuttet før du begynner å steke / woke. Bruk derfor en halvtime først til å finne det du trenger for deretter å kutte opp / raspe ingrediensene slik du vil ha dem og putte hver enkelt ingrediens i en skål slik at det bare er å hive dem oppi wok'en eller steikepanna. Og begynn med det som trenger lengst tid, f.eks. gulrøttene. Så wokker / røresteker du ingrediensene hver for seg i små porsjoner. De skal steke ikke koke.På høy varme. Har du for mye i wok'en samtidig senkes temperaturen og ingrediensene blir kokt mer enn stekt. Men ingrediensene skal ikke bli brent heller; hold derfor ingrediensene i bevegelse hele tiden. Når jeg er ferdig med å røresteke f. eks. gulrøttene har jeg dem over i en stor kjele og holder dem varme mens jeg røresteker neste ingrediens. Når så alt er stekt har jeg det tilbake i steikepanna. Ja, jeg bruker en steikepanne i stedet for wok, men en steikepanne med litt høye kanter.
Ingredienser til 2 - 3 personer:
- Kylling 2 fileter / kyllingkjøttdeig 400 gram
- Ingefær
- Chili
- Gulrot, 1 stk
- Squash, en kvart til en halv
- Aubergine, en kvart til en halv
- Vannkastanjer, noen spiseskjeer
- Paprika, rød eller gul eller begge deler
- Kokosmelk; en pakke a ...........ml
- Salt og nykvernet pepper
- Curry / karri som ikke inneholder hvitløk/løk
- kyllingfond, 1 dl
- alkohol f.eks. sherry, 2 ss
- potetmel, 2 ts
- brunt sukker, 2 ts
- urter, jeg liker å bruke en håndfull koriander til å strø oppå til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar