Vi hadde
noen grønnsaksrester fra i går og en del ris også fra i går. Når vi her i huset
koker ris eller poteter og grønnsaker så koker vi mer enn vi spiser til ett
måltid. Da er rettene enkle og raske å lage og ikke minst blir det billig og
godt.
I dag ville jeg lage karrikylling:
Ingredienser og framgangsmåte:
1 ss margarin
½ løk i små biter
Noen små biter eple
Ingrediensene
ovenfor ble svidd litt i en kjele til løken var gyllen. Deretter tilsatte jeg 1 ts
karri
og 1 ts curry og lot krydderet svi seg litt sammen med løken. Mens
dette godgjorde seg i gryta løste jeg 1 ts gjærfri
buljong i ca 3 dl vann og kokte opp før dette ble tilsatt til
løk/eplebitene. For ikke å ha små biter av løk i gryta (noe som kunne få
datteren til ikke å spise det), brukte jeg stavmikseren en runde.
De 4 kyllingfiletene som jeg hadde
skåret opp i små biter ble så hatt opp i gryta. Jeg tilsatte 2 dl
vann og lot alt koke i 10 min.
For å tykne gryta blandet jeg ut 2 ts maizenna maisstivelse i 1 dl
vann og tilsatte før jeg kokte opp på nytt. Maizennaen jeg bruker er
selvfølgelig helt uten laktose.
Til slutt
blandet jeg i grønnsakene (amerikansk
blanding) og risen fra i går og lot det koke i noen minutter.
Tilbehør:
Bananer
Eplebiter
Mangochutney (Sweet & Spicey)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar