http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/boeuf-bourguignon
Jeg hadde en slant rødvin som jeg ville få brukt opp og da tenkte jeg det ville være fint å bruke den som marinade. Og i tillegg ha litt i gryta i stedet for vann eller kraft.
Jeg lagde marinaden av 1,5 dl rødvin, 3 ss olivenolje, 1 ss sukker, 2 ss timian, 1 hvitløkfedd og 1 laurbærblad.
Kjøttet ble skåret opp i små biter (1*1 cm) og slintrene fjernet. Kjøttbitene ble så lagt i marinaden. Jeg vendte litt på kjøttet en gang i mellom og rørte litt i det. Dette stod på kjøkkenbenken i litt over en time.
Gryten:
høyrygg, oksekjøtt 1 kg: etter å ha blitt marinert, stekte jeg kjøttbitene noen få minutter i litt olje før jeg tilsatte marinaden og begynte å koke kjøttet. Deretter puttet jeg følgende grønnsaker i:
2 gulrøtter- oppskåret i små biter
1 løk - oppskåret i små biter
hvitløkblader - oppskåret i små biter
persille -oppskåret i små biter
ca 8 dl vann
ca 1 dl rødvin til
Dette lot jeg koke i to timer før jeg hadde oppi resten:
6 poteter - oppskåret i små biter
1 pastinakk - oppskåret i små biter
I en vanlig Boeuf Bourguignon - gryte skal potetene (eller ris) kokes ved siden av. Jeg synes det blir best når potetene kan koke sammen med kjøttet for det gjør at sausen blir tykkere og smakene får blandet seg skikkelig. Gryta fikk koke i en halv times tid uten lokk, til til poteter og kjøtt var skikkelig møre og noe av væsken hadde dampet av.
I stedet for champignon og bacon som skulle steikes og has i gryta rett før servering, foreslo min kone å sette fram greske oliven på bordet, så kunne de som ville, ha det som tilbehør til kjøttgryta. Og det smakte virkelig godt! sammen med tyttebærsyltetøy og eller sennep.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar