Følgende 3 er basisen og må være med:
*brødbiter av daggammelt (eller eldre) brød
*tomater (delt i to hvis små eller delt i flere biter/skiver hvis større)
*ost (helst en smaksrik ost; f. eks. vellagret Norvegia, Gräddost, Ridderost eller Chevre, men denne siste skal jeg vel strengt tatt ikke ha!)
Så kan også andre grønnsaker brukes:
løk, brokkoli, paprika.
Krydder / urter: oregano, salt og pepper
1. Brødet skjæres opp i biter som er lette å spise (en cm) og tørkes i ovnen. Dette kan gjøres lenge før du skal spise salaten. Brødet holder seg lenger da (og ungene som spiser mest brød i familien spiser ikke gammelt brød, så hvis jeg ikke tørker slikt, mugler de og må de kastes). Slike tørkede brødbiter holder seg lenge i en boks / et glass i kjøleskapet).
2. Når jeg skal lage denne salaten tar jeg en håndfull brødbiter eller to i en liten ildfast form, tilsetter noen tomater og evt. noen av de andre ingrediensene. Jeg tilsetter krydderne og / eller urtene jeg vil ha før jeg rasper eller river osten over (eller bruker ostekniv / ostehøvel og legger på større biter hvis jeg har dårlig tid). Dette setter jeg inn i ovnen ved ca 200 grader C. Ca 10 - 15 minutter eller til osten er blitt smeltet og er gyllen.
3. Før maten inntas har jeg en god dæsj med olivenolje (ekstra virgin) og litt ekstra sort pepper over salaten. Dette høyner salaten noen hakk ekstra!
Salaten er riktig god: Brødbitene blir sprø og crunchy, tomatene blir fantastiske når de varmes i ovnen (en skikkelig smakseksplosjon!) og ost er jo også best smeltet og varm.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar