Vi har litt chili i vinduskarmen på stua. Det er forskjellige sorter: Ancho San Luis, Tequila Sunrise, Cayenne Purple og Medusa.
Jeg ville prøve å lage chilisaus:
Sriracha saus.
Dette er en hot thailandsk saus. Den har fått navnet etter en by som ligger på østkysten av Thailand. Den brukes der særlig som dipp til krabber og annen sjømat.
Jeg fant oppskrift på chilisaus her:
Men jeg endret litt på oppskriften fordi jeg ikke hadde fiskesaus og heller ikke 800 gram chili!
Jeg brukte dette:
100 gram hjemmeavlet grønn chili
1/4 ss sukker
1/4 ss brunt sukker
1/4 ss salt
1 hvitløksfedd
ca 1/4 dl eddik
ca 1/4 ss oystersaus i stedet for fiskesaus
ca 1/4 dl vann
Alt ble blandet og kokt i fem minutter. Deretter ble det avkjølt og knust med en stavmikser slik at det ble en grønn pasta. Det ble overført til et syltetøyglass. Etter å ha smakt på sausen tilsatte jeg litt over 2 ss løvetannsirup for å gjøre den ekstra søt og satte det i kjøleskapet. Gleder meg til å smake det på sjømat og kyllingretter!
Ferdig saus:
Litt skaptisk til fargen, men gleder meg også til å smake! :-D
SvarSlett