Bildet ved siden av viser den oppskriften som gav meg inspirasjon til å lage denne lille enkle retten. Her ble det brukt chorizo-pølse i skiver/biter og en boks svarte bønner. Og det ble servert limebåter og tortillalefser ved siden av.
Ingredienser:
Til en /to personer.
- En liten løk skåret i biter
- Ett hvitløkfedd skåret i skiver
- En boks med ferdig stekt taco-kjøttdeig i stedet for chorizo-pølse og bønner
- Grønnkål - en god neve
- Egg - 1 stk
- Vann
- Paprika-krydder
- Korianderblader
- Hele korianderfrø
- Hele spisskummenfrø
- Salt og nykvernet pepper
- Ketchup
- Sennep med honning
Løk og hvitløk ble stekt i noen minutter. Deretter tilsatte jeg en boks ferdig stekt taco-kjøttdeig og stekte videre. (Det hender jeg har litt slik stekt kjøttdeig igjen etter et taco-måltid og hvis ikke datteren spiser dette neste dag putter jeg det i en boks og plasserer det i fryseren.) Grønnkål (rett fra fryseren) ble tilsatt og varmen ble dempet noe. Jeg hadde et glass med søt sennep og en flaske ketchup som begge var nesten tomme. Disse ble tilsatt litt vann, ristet godt for å få med alt som satt fast på veggene, og tilsatt gryten/steikepanna. Det samme gjorde jeg med et nesten tomt glass paprika-pulver. Jeg rørte forsiktig i gryta med en tresleiv. Alt fikk så stå å småkoke til mye av væsken var fordampet. Til slutt laget jeg en liten grop i kjøttdeig og grønnkålen og knekte et egg og la forsiktig ned i. Jeg satte på lokket og lot det varmebehandles til eggehviten var stivnet. Eggeplommen var fortsatt rennende. Dette ble riktig godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar