Jeg brukte 0,8 kg lammekjøtt (mildere enn voksen sau) og ca et halvt kålhode. Jeg skar kål i passe store biter og la kjøtt og kål lagvis. Så kokte jeg opp 4 dl vann i en annen kjele og helte det kokende vannet over kjøtt og kål. En toppet spiseskje hvetemel ble hatt over. Hele pepperkorn, 3 - 5 hele hvitløksfedd og en liten, rød chili fikk også bli med i gryta. Begge de to siste er hjemmeprodusert. (Jeg husker ikke hvilken type chili det er.) Hvitløk og chili er ingredienser som normalt ikke skal i en slik gryte, men jeg synes at det gjør seg. Når alt er i gryta, skal det koke på svak varme i 1,5 - 2 timer. Best er gryta dagen etter når smakene har satt seg! Men i dag spiste jeg opp nesten alt like etter at det hadde kokt i sine 2 timer! Gryta ble fortært uten poteter denne gangen, i stedet hadde jeg et par brødskiver med smør til! Brødskivene er greie å bruke til å få med seg resten av sausen som er igjen i skåla / på tallerkenen!
Resten av gryta ble fortært dagen etter.
Denne gangen kjøpte jeg fårikålkjøtt. Dette er billigere, men innehoder mer bein og fett. Neste gang tror jeg at jeg heller kjøper lammebog eller lammesteik i skiver.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar