Når du først har skåret kjøttet i passende biter og marinert det, skrellet
alle grønnsakene og skåret dem i båter / biter, så gjør kylling og grønnsaker seg
selv i ovnen. Enkelt og veldig godt!
Dette gjorde jeg:
- Jeg laget krydderblandingen ADOBO først:
Hvitløk – et fedd, most
½ løk
2 ts Spisskummen
2 ts Oregano - tørket
2 ts Timian- tørket
2 ts Sitronverbena (i
stedet for sitron) - tørket
Jeg moste urtene i en morter og brukte stavmikseren for å få knust løken så
fint som mulig – kanskje ungene ikke merker noe (?).
- Så lot jeg kyllingfiletene (som jeg hadde skåret på langs slik at
de var tynne) ”marinere” i krydderblandingen i noen timer.
- Jeg stekte kyllingbitene raskt et minutt på hver side. De skulle
fortsatt være røde inni. Deretter overførte jeg dem til en ildfast form
hvor de fikk stå å hvile på benken.
- Jeg stekte ½ løk sammen med litt ferdig kokt pastinakk (sistnevnte
fant jeg i fryseren da jeg ryddet litt der). Dette ble puttet over sammen
med kyllingfiletene.
- Jeg skrelte rotgrønnsakene, delte dem i båter og la dem i
langpannen:
Poteter
Gulrøtter
Pastinakk
Grønn
paprika
- Jeg kokte opp ca. 3 dl økologisk og gjærfri grønnsaksbuljong til det kokte og hadde det
oppi langpannen sammen med grønnsakene. Jeg la al-folie over og slik
kokte jeg grønnsakene de første 10 minuttene. 200 grader Celsius.
- Deretter tok jeg av folien, krydret potetene med paprika-pulver
og kokte videre i 15 min.
- Jeg la så kyllingbitene og løk/pastinakk-blandingen oppå rotgrønnsakene og stekte videre i en halv time – tre kvarter til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar