Denne oppskriften fant jeg her, men jeg endret den litt slik at jeg kunne ha den og jeg brukte litt flere grønnsaker:
4 skiver lammelår
marinade:
1 dl olje
2 ss soyasaus
tørket timian
hvitløk
grønnsaker:
en pose poteter, skåret i båter
1 persillerot, delt på langs
2 gulrøtter, delt på langs
1/2 paprika, delt i litt store biter
olje
timian, rosmarin, salt og pepper
saus:
1 dl sausepulver: TORO brun saus storhusholdningspose
1 liter vann
1 gulrot
løkgress
2 fedd hvitløk
søt sennep
timian, hakket
rosmarin, hakket
steinsopp
marinade:
1 dl olje
2 ss soyasaus
tørket timian
hvitløk
grønnsaker:
en pose poteter, skåret i båter
1 persillerot, delt på langs
2 gulrøtter, delt på langs
1/2 paprika, delt i litt store biter
olje
timian, rosmarin, salt og pepper
saus:
1 dl sausepulver: TORO brun saus storhusholdningspose
1 liter vann
1 gulrot
løkgress
2 fedd hvitløk
søt sennep
timian, hakket
rosmarin, hakket
steinsopp
en halv rød paprika delt i litt store biter
Fremgangsmåte:
1. Bland sammen
ingrediensene til marinaden. Ha den i en stor tykk plastpose. Legg lammeskivene
i og bind for. La posen ligge
i kjøleskap ca 3 døgn. Snu lammeskivene av og til så alt marineres.
2.
Ta skivene opp. Stek dem raskt på begge i en stekepanne. Salte og
pepre. De skal fortsatt være røde inni for de skal steke resten av tiden sammen
med rotgrønnsakene i ovnen.
3.
Still ovnen på 200 C.
Still ovnen på 200 C.
4.
Skrell potetene og skjær dem i båter.
5.
Smør en liten langpanne godt eller legg i litt bakepapir. Legg potetene
og de andre rotfruktene + paprikaen i.
6.
Sprinkle rotfruktene med marinaden og tilsett knust havsalt, timian, rosmarin
og litt pepper. Stek i ovnen i 40 – 45 minutter.
7.
Legg de lett stekte, men fortsatt-rå-inni –lamme-skivene oppå
rotfruktene i ovnen når det er gått ca. 30 minutter av steketiden til rotgrønnsakene, og la dem ligge i 10 – 15 minutter
etter tykkelse.
8.
Løs sausepulveret i 1 liter vann. Kok opp. Tilsett en gulrot, litt løk/løkgress,
hvitløk. La koke en 5 – 10 minutter. Rør.
9. Tilsett 2 ss søt
sennep, tørket timian, rosmarin og steinsopp (steinsoppen kan pulveriseres i en
kaffekvern før den blir tilsatt sausen).
10.
Sil sausen gjennom en sikt for å fjerne alt som har kokt med for å gi
sausen ekstra god smak.
11.
Kok inn steikepanna og hell kraften i sausen.
12.
Skru opp varmen i ovnen og sett på grillen de siste minuttene slik at
grønnsakene og kjøttet får ekstra farge.
13.
Slå av varmen og la stå i ovnen i noen minutter før du serverer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar