Italiensk salat / cole slaw:
Jeg kuttet /raspet litt av knutekålen etter å ha skåret av skallet. Skallet er tynt og enkelt og fjerne.
Sammen med raspet gulrot (1 stk), 3 ts tacosaus (hot) og majones ble dette skikkelig godt på brødskiva sammen med tomat. skinkepålegg. (Sikkert godt med "Go' og mager" salami som vi kan ha). Jeg tilsatte 3 ts tacosaus for å gi den en piff; det kunne godt vært noe annet (f. eks litt sennep) eller ingenting annet enn majones. Knutekålen er ganske mild i seg selv, så det kan være skummelt å tilsette noe som overdøver smaken!.
Her kommer et bilde av en skive med salaten sammen med en hjemmeprodusert tomat og litt flatbladet persille:
Du bruker så mye majones som du har lyst til å bruke. Det trenger ikke være så mye. Selv liker jeg majones godt og bruker kanskje litt mye til tider, men her er ikke det nødvendig!
Knutekål-mos:
- Jeg skrellet og delte knutekålbiten (ca 300 gram) som jeg hadde igjen i noen mindre biter.
- I tillegg brukte jeg en potet (ca 300 gram); skrellet den og delte den i biter
- Dette ble puttet i en kjele med 2 dl kokende vann.
- Etter ca 5 - 6 minutter helte jeg av noe av kokevannet, men lot det være igjen ca en halv dl.
- Jeg moste bitene og kjørte det med stavmikser til en jevn stappe.
- Deretter blandet jeg inn en dæsj havrefløte ("Wow no cow") (brukes det for mye havrefløte og eller annen væske, blir mosen litt for tynn.) og 2 ts margarin (Flora, blå pakke).
- Sikkert godt med gulrot i tillegg til eller i stedet for potet.
Jeg vil tro mosen passer bra til all slags fisk og kjøtt mild og fin som den ble!
Og slik ser knutekålen ut når den er skåret over!: Hvit og innbydende inni med fiolett skall.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar