Oppskrift funnet i kokeboka "Frankrike, en kulinarisk reise."
Her er oppskriften slik den står i kokeboka:
- 2 sitroner
- 1 vaniljestang
- 1 kg svisker
- 7,5 dl rødvin (1 flaske)
- 1 kanelstang
- 75 gram sukker
I denne oppskriften skulle det brukes skallet til sitronene. Siden min kone er allergisk overfor sitroner og jeg ikke skal ha for mye av sitronskall, så droppet jeg å bruke disse.
Slik gjorde jeg det:
Jeg brukte:
- ca 2,5 dl rødvin
- ca 300 gram svisker
- 1 kanelstang
- 1 vaniljestang
- ca 25 gram sukker
Vinen var en økologisk, spansk vin som ikke var tilsatt sulfitt. Det er helt greit å bruke en hvilken som helst vin. Jeg brukte denne fordi jeg hadde litt igjen og tenkte det var greit å bruke den til noe og ikke kaste den.
Slik gjorde jeg det:
- Sviskene ble lagt i en bolle og vinen helt over.
- Kanelstangen og vaniljestangen ble tilsatt.
- Jeg dekket dette med en pose / et lokk og satte i kjøleskapet. Sviskene skulle stå slik å trekke i minst 4 timer, men jeg lot det stå over natta.
- Neste dag plukket jeg ut sviskene med en hullsleiv og la til side. Vinen med kanelstangen og vaniljestangen ble helt over i en kjele (ikke aluminium!).
- Sukker ble tilsatt. Dette ble kokt opp og jeg rørte til sukkeret var helt oppløst.
- Sviskene ble puttet oppi igjen og alt fikk trekke i 10 minutter.
- Sviskene ble på ny tatt opp og væsken ble kokt inn til halve mengden. Væsken skulle bli tykk og sirupslignende og helles over sviskene. Det ble avkjølt og puttet i kjøleskapet der det skulle stå i minst 12 timer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar